Dagboek nr.5 ; Cultuursnuiven... - Reisverslag uit Enskede, Zweden van Els Wagenaar - WaarBenJij.nu Dagboek nr.5 ; Cultuursnuiven... - Reisverslag uit Enskede, Zweden van Els Wagenaar - WaarBenJij.nu

Dagboek nr.5 ; Cultuursnuiven...

Blijf op de hoogte en volg Els

28 September 2005 | Zweden, Enskede

Hier ben ik weer met een update...

21 sept: Een normale dag...Weinig bijzonders! 's Avonds even met Ellen & Bjorn gebeld (Bjorn = beer in het Zweeds):D
22 sept: Weer naar taalcursus geweest,het gaat nog erg goed.Leuke klas en onze lerares is ook super toff.Ze praat alleenm aar Zweeds...Kan het allemaal wel goed volgen,alleen zelf praten is nog lastig...;) Na de cursus Stockholm centrum nog even ingeweest!Nieuwe broek en colbertje gehaald!
's Avonds zouden Ellen & Ik naar een winkelcentrum gaan wat net was geopend.De eigenaren zijn vrienden van de fam. Maar het was zooo MEGA druk!!We konden geen parkeerplaatsje vinden...Ik was de chauffeur dus ik mocht beslissen wat we gingen doen: of verder zoeken of terug...Nou die keuze was snel gemaakt...Omdraaien en wegwezen :lol: We zagen nog wel een gebouw van Atlas Copco (vind papa leuk...ff reclame maken) ;)
Gelukkig was ik nu wel optijd thuis om naar Bloed, Zweet en Tranen te kijken :D (B,Z&T Marc :))
23 sept:Normale dag, Adde(de man van de badkamer) kwam weer klussen en had zijn zoontje (5jr) meegenomen.Hij begon natuurlijk in het Zweeds tegen mij te praten...dus ik maar een beetje proberen te antwoorden in mn beste Zweeds.Hij wou graag buiten met me voetballen en dan was hij de keeper!Dat zei die... Dus hebben we even gevoetbald,maar omdat ik ook nog moest stofzuigen enzo kon dat natuurlijk niet zo lang. De badkamer word trouwens erg mooi.En het schiet al op, de meeste tegels zitten al aan de wand!
's Avond heb ik naar het concert gekeken voor Andre Hazes, 's middags was trouwens de Hazes Top 100, die had ik ook aanstaan :D Ik vond het allemaal best wel bijzonder...(Han leuk dat je nog even belde,jammer dat ik er maar weinig van kon verstaan ;) wel gezellig gehad hoorde ik...)
24 sept: 10.00u wakker. Ellen, Jacob & Max gingen op bezoek bij de oude buurman. Ik had besloten om maar eens cultuur te gaan snuiven...Eerst de ondergronde naar de T-Centrale gepakt,daar moest ik overstappen naar de rode lijn.Ik had thuis al opgezocht waar ik moest wezen...Karlaplan.Dus daar ben ik uitgestapt.Ik wou graag naar het historisch museum...Dat was nog 5 minuutjes lopen.Bij de meeste museums in Stockholm hoef je geen entree meer te betalen.
Het was een erg groot museum met 5 "afdelingen" ; Prehistorie, Vikingen, Middeleeuwen, Textielkamer & de Goudkamer...Heb ook nog wat foto's gemaakt, alleen in de Goudkamer mocht dat niet!Ben ongeveer 1,5u binnengeweest.
Voor meer info:www.historiska.se

Toen liep ik richting het water en zag op een bordje: Vasa museet staan.Ellen & Jacob hadden mij daar al wat over verteld. De Vasa is een schip uit de 17e eeuw, maar bij z'n eerste tocht is het gezonken.In 1956 hebben ze het teruggevonden en "opgedoken". Ze hebben er nu een museum van gemaakt. Het was echt een heel mooi museum met veel dingen om te bekijken. Zoals de lichamen die ook zijn gevonden... Ook hier heb ik foto's gemaakt, maar omdat het binnen erg donker was zijn ze niet zo scherp.hoe donkerder het daar is,hoe beter het is voor het hout van de boot!
Voor meer info:http://www.vasamuseet.se/Vasamuseet/international/Dutch.aspx?lang=en
Verder heb ik nog even rondgelopen in het mooie plaatsje... 's Avonds niet veel bijzonders gedaan. 's Middags met de Bolle gebeld...:D
25 sept:Jacob was een dagje jagen...Ellen, Max & Ik zijn 's middags naar Tyresö gereden om naar een "kasteel" te gaan.Het was lekker weer dus...Daar lekker gewandeld, en met de bal gespeeld. Was echt mooi, lekker aan het water...mooie bossen; echt Zweden dus!!!Hebben ons prima vermaakt!
26 sept:Niet veel bijzonders, s'avonds weer getraind, ging lekker!!Heb hem ook volgemaakt zonder veel pijn, voel mn enkel nogsteeds :?
27 sept:Taalcursus gehad, uitgenodigd op een feestje van een van mn klasgenootjes. Het is op 29 oktober....
's Avonds Ajax - Arsenal gekeken :( jammer hoor
28 sept:Mocht tot half 8 in bed blijven liggen :D want Ellen ging met de ondergrondse naar het werk...Was opgehangen stofgezogen....en het gaat me allemaal goed af hoor!!

Dit was weer mijn "dagboek" nog even wat reacties op reacties : :lol:

@ Iedereen: Bedankt voor jullie berichtjes :D :lol:
@ Sanne: ja het is hier gezellig hoor :D, alleen met uitgaan weet ik niet!!!
@ Sylliebillie:Leuk die foto's van Guus!Was gezellig ofniej :P
@ Bjorn: Hoe is het gegaan in het zieknhuis?
@ Miranda: Sorry ik kan niet zondag :?
@ Marjon & Inky: Veel plezier nog in China en ik hoop ook dat jullie snel punten gaan pakken!!
@ Wes & Marieke: Hehe eindelijk gevonden ;) Dacht al dat ze geen i-net in K'beek hadden...rustig an...
@ Hendrik: Wie ben jij?
@ Hans-Hugo: Ben alleen nog aan het trainen,maar dat vind ik voor nu nog wel even genoeg!!
@ Vonne: Bedankt voor ale je kaartjes.En ik ben 21 maart jarig!! :D

De rest van de vragen...blijven even onbeantwoord!
Trouwens...soms stuur ik wel eens smsjes via hi.nl Het is makkelijker als jullie me dan wel op mn Zweedse nr terug smsen:0046707426673. Floor heeft namelijk mij mobiel overgenomen...

Nou dit was het wel weer... onee toch niet: IK BEN ER WAARSCHIJNLIJK MET HET AKTIEWEEKEND :D:D:D:D

Liefs Els

• 28 September 2005 - 16:44

Maud:

Hee zus... :)!! Leuk dat je weer wat op je site hebt gezet.. ik wist alles al bijna naar dat is niet erg.. Vandaag ben ik naar stage geweest de hele dag... is wel vermoeiend maar wel leuk hoor! :D ik ga nu even naar de hond.. het gaat wel goed met hem.. alleen hij is wel wild.. (dat zal je vast nix interesserenn maarjaa) Nou ik ga er vandoorr... tot op msn maar weer!! :D kuss

• 28 September 2005 - 16:56

Bjorn:

nog niet best met de vingers ben nog wel een weekje vrij!zal je wel ff een foto sturen

• 28 September 2005 - 20:05

Syllibillie:

Hai Els! Gaaf man dat je er met het actieweekend bent. Je wilt zeker dit jaar ook weer in groepje C (=altijd gezellig, maar ook altijd kansloos haha). Zondag Voorwaarts.... spannend. We houden je zondag via de sms wel op de hoogte. Groeten!!

• 28 September 2005 - 22:02

Karin:

hey Els, waar was je nou op msn??Hele avond gewacht...Leuke verhalen weer hoor btw.Ik hoorde gister van Dicky al dat je waarschijnlijk met actieweekend hier bent. Das gaaf zeg. Tsja en in welke groep je komt maakt eigenlijk niet uit. De oudjes winnen toch altijd.....hahaha. Niet dat we zo fanatiek zijn...Maar eerst........6 november!!!!Heb je al een programma gemaakt en belangrijker..heb je al wijn ingeslagen.Volgende keer trouwens wel wat in het Zweeds schrijven hoor.Met vertaling natuurlijk.Leren we hier ook nog eens wat.Tot later maar weer en dikke kus. Liefs!!!

• 29 September 2005 - 09:33

Inky En Marjon:

Onwijs gaaf dat je er met het actieweekend bent! Voor de rest sluit ik me uiteraard bij mijn 1 na grote liefje Karin aan! Je kunt beter niet teveel wijn in slaan voor Karin want dat werkt op haar brein en dat hebben we nog nodig voor de verdere competitie! Mooi dat het allemaal goed met je gaat en doe je best met trainen en wellicht straks ook een wedstrijdje. Zou super zijn! Liefs Inky en Marjon

• 29 September 2005 - 11:46

Elsinzweden:

We zullen wel zien in welk groepje Dicky me plaatst :D... Ik vind het al super tof dat ik er misschien wel bij ben!!Scheelt me ook heel veel bezoekjes,alle gezellige mensen zijn al bij elkaar!!!:D:D
    En nog even voor Heleen,Laura,Edith & Gerrit: SUPER BEDANKT VOOR DIE LEUKE KADO-TJES!!!Ik zal ze zeker een mooi plaatsje geven, niet op het prikbord want die is idd al VOL!Andre & fennie: Ik vind het echt supergaaf dat jullie me die foto's sturen!!Echt top!!
    Liefs Els
    p.s: Bjorn bedankt voor die lekkere foto :S...Ziet er gezond uit ;)

• 29 September 2005 - 12:25

Lonneke....:

eyz meis..!! Leuke foto's weer hoor..!! Vermaak je je daar nog een beetje..(weet t antw.eigenlijk al via msn maja) veel plezier nog..!! Kuzz lonneke

• 29 September 2005 - 16:25

Nienke:

Heeeey, bedank voor de bloedtest, moest wel 2 x kijken had het niet goed door!!!!maar ik las dat je met het actie weekend er bent!!! das mooi nieuws!!verder vanuit hier niet veel nieuws, alleen dat ik zondag onze verjaardag vier!!! jij komt toch ook??????? hahahah gr Nienke

• 30 September 2005 - 10:53

Lobke:

Gaaf dat je er bij bent met het actie weekend. Kunnen we weer Grolschjes drinken!!!! Blijf je dan alleen het weekend of kom je iets langer terug? Vanavond eindelijk mijn eerste zaalvoetbal wedstrijd van dit seizoen. Tegen bordkrijt Marloes doet ook mee. Gezellie!!! Verder geen nieuwtjes!!! Liefs X

• 30 September 2005 - 21:49

Malouu!:

hooii els..! ik ben nu by jullie slapen want maud is weer een weekend alleenn:D moet tog iemand op haar passen :P maar leuke dingen gedaan?! :D en leuke foto's! Nou ik weet niet of je het al heb gehoord maar floor had iets met dr vinger? Dus misschien mag ik zondag wel meedoen met dames2 tege voorwaarts =) hoop t! Maar heel veel plezier nog en leuk dat je waarschynlyk komt wel actieweekend :D:D!! Kusjee MAlou!

• 30 September 2005 - 22:15

Maud..:)!:

Heeeeejzus..!;) malou is nu wat aant halen voor de frituurr haha..! .. ze is echt blij want floor heeft de middenhandsbeentje gebroken ofzo:S! echt erg ... maja malou vind t maar mooi want dan mag ze keepen.. :D! nou ik ga zo lekker eten.. doedoeeeeeeii! kussssss :D:D:D!

• 30 September 2005 - 23:05

Gerard:

ha die els,de 1e vergadering van switch is voorbij!je krijgt de groeten terug van marcel....enuh ik ben het niet vergeten hoor om het aan leon te vragen..marie-louise die gaat in januari 2 maand naar New-zeeland!!voor de rest heb ik weinig te melden...doegie kussie gerard

• 02 Oktober 2005 - 18:20

Billie:

Hey hoest nu ...leuk dat je sproet nog hebt gebelt dasss lief was leuke verjaardag! groepje C zijn de echte bierbillies...

• 03 Oktober 2005 - 19:16

Maud:

Goejedagzus:) hoest nou? hier nogsteeds goed.. je bent een beetje ziek he? noujaa gaat wel weer over... komt door de heimwee denk ik! haha.. maarjaa.. hebje het al gehoord van ome hans? die is geopereerd aan zn elleboog ofzo.. najaa...... met ve volleybal habben we trouwens gewonnen met 3-1... en met de voetbal verlorennn :(.. allemaal oud nieuws of niet? nou ik spreek je wel weer.. beterschap zussiie.. Kuss

• 04 Oktober 2005 - 19:31

The Postman:

heej els, hoe is het met je? ben ff ant koffie leuten bij cas, maar je bent nie online. binnenkort zelf weer internet, dus dan kletsen we wel weer bij.leuke foto's hoor. heb je ondertussen al een "cap" achter je naam staan??? haha, dikke kus!

• 05 Oktober 2005 - 04:39

Marjon En Inkie:

Heee hallo! Het beste medicijn: flinke borrel nemen! Als je een beetje ziek, zielig en nodruftig bent... Doe rustig aan enne zo onderhand kun jij ook wel in die ouwe taartengroep met het actieweekend, dan leer je een beetje wat winnen is.... hahahaha!!!!大沽裂缝

裂缝上麻仁恩年克毫亿

• 06 Oktober 2005 - 20:24

Gerard En Gerda:

Hoi Els, ook weer eens de site bekeken, leuk hoor!
    alles oke daar dus? succes ermee!
    groetjes
    G en G te B

• 06 Oktober 2005 - 20:43

Pien:

ha die Els, hier komt het beloofde receptje:
    "Macaroni met spinazie"
    1 pak macaroni tricolore, 1 pak spinazie a la creme, 1 pakje boursin, 2 pakjes ham in plakjes (200 a 300 gram).
    Macaroni koken, ham in kleine stukjes een beetje aanbakken, spinazie er doorheen warm laten worden, op 't laatst de boursin er doorheen laten smelten. Mmmmmmmmmmmmm smullen maar!!

• 08 Oktober 2005 - 13:05

OILILY-Billie:

En trots dat ik ben op die naam joh!!... Erg leuk ook dat ik gister (OP MIJN WERK) verrast werd met een telefoontje uit het Zweedse..... Errug leuk!! Morgen gezellig met de fam naar de efteling, ook dat vind ik cultuur snuiven!! Verder heb je ik al op de hoogte gebracht van wetenswaardigheden e.d. (ik wist niets....) Goed weekend nog en we spreken elkaar vast snel weer!!

Kuzz Ivon a.k.a Oilily-billie!!
    (Marloes bedankt!!!!)