Dagboek nr 6; Zwakjes in de botten :( :?
Blijf op de hoogte en volg Els
10 Oktober 2005 | Zweden, Enskede
ff een paar foto's, omdat Maud zo zit te drammen!
Een update komt later, heb ik nu geen zin in! Had vanmiddag mn verhaal klaar, maar toen viel de stroom uit! :S
Dus dagboek nr 6 volgt laterrr
11 oktober 21.43
30 sept: Max naar het KDV gebracht en om 10.30 alweer opgehaald. Hij was niet zo fit, huilde veel dus ik moest hem maar komen halen...Dat heb ik dus gedaan. Thuis heb ik hem wat te eten gegeven en toen heb ik hem naar z’n bedje gebracht waar hij 3,5u heeft geslapen. Hij had het dus ook wel nodig. Op het KDV slaapt hij maar 1,5u tussen de middag. Verder weinig bijzonders.
Oma Toosie belde ’s avonds nog :D
1 okt: WEEKEND: dus ’s Ochtends lekker uitgeslapen. ’s Middags weer met Ellen naar dat winkelcentrum geweest waar we laatst ’s avonds al een keer waren geweest, maar toen snel weer naar huis gingen omdat het zo druk was! Het was nu ook wel weer vrij druk, maar we hadden een parkeerplaatsje gevonden. :lol: Het was wel een mooi winkelcentrum, maar ik heb niets gekocht…
Heb nog wel een foto gemaakt van ATLAS COPCO (special voor papa) ;)
2 okt: Om 14.00u begon de 1e play off wedstrijd van Enskede IK. Weer mooi voetbal gezien en ze wonnen ook terecht met 4-1. SproetenBil was ook jarig vandaag, dus die heb ik ook even gebeld.
3 okt: Ik zal even uitleggen waar de titel op slaat: Ik ben vanaf vandaag aan de ijzer en vitaminen pillen, omdat ik de laatste tijd er moe ben... Kan niet eens 5 minuten hard lopen :S en heb ook last van koppijn. Daarom heb ik ook niet getraind vanavond. Verder een normale dag.
4 okt: Vandaag het begin van de 2e cursus Zweedse les. Heb dus de 1e 10 lessen er al op zitten! Het gaat erg goed hoor. Er zijn 3 nieuwe mensen in de klas gekomen: een jongen uit Nederland; David, 22jr uit Castricum en 2 meiden; uit Frankrijk & USA. Uit onze ”oude” groep zijn we met 8 mensen doorgegaan.
Op de terug reis ben ik er bij Globen City uitgestapt om daar even rond te kijken. http://www.globencity.se/ Zit een mooi winkelcentrum bij...
5 okt: Vannochtend kon ik lekker uitslapen, omdat Jacob een dagje vrij had genomen. Hij ging ’s middags jagen op eenden :S leuke hobby :S Verder niet veel bijzonders gedaan
6 okt: De taalcursus was erg lachen vandaag :lol: maar we leren natuurlijk ook veel hoor...Het is leuk om al die verschillende accenten te horen. Ben er op de terug reis weer bij Globen uitgestapt om even naar ICA (supermarkt) te gaan.
’s Avonds geprobeerd om een stukje hard te lopen, maar dat ging niet zo goed...Was al snel moe... :roll: Om 21.00u belden Karin en Dicky, weer “even” gezellig gekletst en gelachen :lol: :lol:
7 okt: Mocht weer tot 7.20 blijven liggen...Al scheelt het maar 20minuutjes: ik vind het geweldig :D Vanaf nu haal ik Max op vrijdag om 12.00u op, omdat hij dan nog onder de 30uur per week zit en dan is het nog iets goedkoper. De leidsters hadden daar ff niet aan gedacht dus moesten ze Max van de ”slaapzaal” afhalen. Lief om te zien, stuk of 10 kleine matrasjes met kindjes erop met op de achtergrond klasssieke muziek... 1 kindje liep nog vrolijk tussen de andere slapende kindjes...
Max heeft dus lekker thuis geslapen. ’s Middags lekker buiten gespeeld wat het weer is nog heerlijk hier, het zonnetje schijnt, de lucht is blauw ;) maar het is wel een klein beetje fris. Verder weinig bijzondere dingen gedaan.
Als Max ‘s avonds naar bed gaat komt hij mij nu ook welterusten zwaaien! Komt hij special voor naar boven :D
Ellen & Jacob waren ‘s avonds Kolonisten aan het spelen.... en Els nam een biertje :shock: ; een Heineken nog wel... met 3,5% alcohol :shock: haha :D
12 oktober 10:35
8 okt: 8.10 eruit :shock: en dat voor in het weekend! We gingen vandaag op stap samen met Jutta, een vriendin van Ellen. Om half 10 hadden we afgesproken bij Slussen.
We gingen naar het chocolade festival! Het was in een soort kerk, maar deze is special gemaakt voor tentoonstellingen. Hij staat tegenover het VASA museum. (Zie foto.) Het was al best druk... Er stonden heel veel kraampjes met chocola... Ook met kunst, die foto zal ik later nog online zetten. Kim H: dit was echt wat voor jou geweest :D Jutta, die vriendin van Ellen is helemaal chocola-gek en ze wist er ook veel vanaf. Wel grappig :lol: Ellen en ik hebben niets gekocht, alleen geproeft, echt Nederlands zeg maar...kijke, kijke niet kopen!! :badgrin:
Op het podium waren ook dingen te zien, zo was er een man bezig met iets waar hij een prijs mee had gewonnen voor lekkerste desert ofzoiets. Hij had ereen stuk of 5 gemaakt en mensen uit het publiek mochten proeven... Ellen kreeg er een... Ik heb ook nog een hapje geproefd, maar vond hem niet super ;) (Zie foto)
Om 12.30 was er nog een modeshow... Sommige modellen hadden chocola over hun armen. Of ze hadden accesoires van chocola zoals; brillen, tasjes, maskers. Wel grappig om te zien. Na de modeshow zijn we gegaan. We hebben lekker geluncht in het Modern Museum.
Om 15.30 waren we weer in Enskede en ik was helemaal kapot! Dus verder niet zo gek veel gedaan. :P
9 okt: 10.15 wakker... Het is een supermooie dag... Lekker zonnetje, strak blauwe lucht! Ben met de metro naar Stockhol gegaan en daar lekker aan het water gezeten. Beetje kaartjes schrijven enzo en even lekker genieten van het zonnetje! Om 15.30 begon het wat frisser te worden en te waaien dus toen ben ik maar terug gegaan.
’s Avonds hebben we de tickets geboekt voor als we in januari naar Nederland gaan!! Het koste me wel 12kronen! Exclusief al die toeslagen enzo. Ik vlieg op donderdag 12 januari naar Charleroi samen met de familie! Dan blijf ik waarschijnlijk een nachtje bij de broer van Ellen slapen in Bergen op Zoom. Op vrijdagmorgen vertek ik met de trein denk ik naar Deventer. Dus ik ben er bij met het aktieweekend!! JOEPIE!! Wel alleen ’s avonds denk ik, overdag ff familie opzoeken enzo, en naar de kapper :lol:
10 okt: Normale dag...Sylvia B nog even verrast met een belletje op haar werk! Met wie spreek ik dan....... :lol: ’s Middags 1,5u geslapen, kon me ogen niet open houden 8:
11 okt: Kon lekker tot 8uur blijven liggen want Ellen ging Max naar het KDV brengen. Om half 10 hadden we een afspraak bij de dokter, omdat ik nog wel erg moe ben... Ze heeft me onderzocht, maar ze kon niet echt wat schokkends vinden ofzo, dus... bloed prikken! Persoonlijk hou ik daar niet zo behoorlijk van...:? Ze nam 5 buisjes; 4 kleintjes en 1 grote! WOW wist niet dat ik zoveel bloed kon missen :o stroomde er zo uit... :roll: Vrijdag krijg ik de uitslag.
Toen snel naar taalcursus, kon nog net een uur meepakken. Daarna nog even 2 vestjes geshopt :), want geld moet rollen he Cagassie :D
Zo eindelijk klaar...pfff
Vanavond ga ik naar Zweden - IJsland :D zal mn camera weer meenemen
Liefs uit Enskede... Hoe spreek je dat uit Ivonne? :lol: Jij weet het nu toch!
************************************************************************
13 oktober 14:00u
Mensen van de Worp...Bedankt voor de blije doos! Werd er echt blij van :lol:
Super bedankt; tack så mycket :D
-XxX- Els
11 Oktober 2005 - 06:42
Papske:
bedankt voor de meel,sterkte vandaag,en ben benieuwd -
11 Oktober 2005 - 08:05
Hans-hugo:
Hi Els,
Ik hoorde dat je niet helemaal fit bent? mooi KL.. Ik hoop dat je weer snel helemaal op de been bent. En las dat je waarschijnlijk met het actieweekend weer in Wilp bent... hihihi neem je zeembroekje maar vast mee ;-). Volgens mij kun je daar mooi oefenen voor een mooie fietstocht ;-)
Tim is afgelopen week al naar de kapper geweest, die foto zal ik wel even via je hotmail sturen.
groetjes van Tim, Maaike en mij. -
11 Oktober 2005 - 09:03
Maud:
Haaj zuss! leuk die foto's.. wanneer zet je je dagboek enzo er op? suc6 bij de dokterr!!! met mijn pootje gaat t ook wel weer goed.. nog dik en blauw maar kan er al een beeeetje op lopen :D Suc6!!! Kusjeeee -
11 Oktober 2005 - 19:57
Maud:
Haj zus, gaat de goede kant op met de site! ben net ff trainen wezen kijken.. was hartstikke leuk omdat ik niet mee kon doen natuurlijk :@:@ voetvolley en met zo'n meet ding hoe hard je kan schieten.. ik had 35km p.u. met links en op krukken haha.. en nog met de punt.. maargoed... je moet er nog wel wat bij zetten zie ik al... suc6 er nog mee xxxx Jezusii -
12 Oktober 2005 - 10:03
Sjojs!:
Eey!!
duurde ff maar nu staat dr ook weer wat hè haha! Maar zo te lezen heb je het nog steeds naar je zin :)!!
gezelliej dat je dr met aktieweekend bent, keej dan!!
liefs sjojs
whaha spreek je wel op msn :P -
12 Oktober 2005 - 16:55
Nienke:
Hey,
graag gedaan dat kaartje.....ga zo ned elftal kijken, niet echt spannend... We zijn toch al door;)!!!!!!
Rustig an een beetje, en hoop dat de uitslag goed is!!!! hoor het wel?!!!!X -
13 Oktober 2005 - 21:59
Dennis (Appel):
Hey Els! Ik geef de afdeling 'wij gaan fijn bij Els op bezøek' wel een paar cd-tjus mee met muziek van 'nu' hier uit The Netherlands ... Dan heb je weer ff wat te luisteren ... Ik høøp vøør je dat de uitslag van je bløedtest pøsitief zal zijn ... (ehm ... øf heet dat negatief?!) Høe dan øøk: høpelijk niks raars ... Kømende weekenden staan weer wat leuke dingen øp stapel, wat precies is nøg een beetje vaag, maar ik zal føto's maken en weer øp de bekende site zetten ... We zien je in ieder geval weer tijdens het altijd fysiek sløpende damesweekend in januari! Altijd løk. Succes nog daar in Zwøden ... en de grøeten. (En ja ik weet dat ø geen Zweeds teken is ...) -
14 Oktober 2005 - 09:15
Kim D.:
hej els! hoe istie? bedankt voor de felicitaties!
Gister 1e rijles gehad en meteen de snelweg op geweest haha, ik ging alleen wel 35 km. te hard! achja 1e boete was voor de instructeur zei die haha! kspreek je wel weer!! doei doei kusszz Kim D.!! -
15 Oktober 2005 - 10:41
Katrien:
heJJJ elsss.. allesS gOed daarr.. nOu hier gaat het behOorlijk gOed ben bijnaa jarigggggg!!!! (wel een kaartje sturen)
ik ben jarig Op 6 nOvemberrrr KAARTJEEE STUREN!!!!!!!!! naOuu dOeiiiiii kusSSS katrien -
16 Oktober 2005 - 18:14
Bill:
Groetjes van billy uut de posterenk..............................................................................................x -
17 Oktober 2005 - 11:36
Lobke:
Gaaf dat je naar de wedstrijd van Zweden bent geweest. Was het net zo een mooi stadion als de arena? vast niet. Zondag helaas weer verloren, maar wel met 1-0 voorgestaan! het begin was goed. Liefs en de groeten uut wilp. -
17 Oktober 2005 - 16:50
Bjorn:
cupa heeft gister voor,t eerst verloren!g!@vr?@@!me.
maar goed dat feyenoord ,t nog zo goed doet!!!! -
18 Oktober 2005 - 15:14
Mo:
Hey Elsje!!
Nou ja vant weekend verloren dan, lekker biertjes gedronken zondag, heb der nog een op je gedronken!!
Was maandag best zwaar, ben ook niks meer gewend he??!! Dikke kus Mo -
18 Oktober 2005 - 17:47
Hahaha junk!!! Kussiee -
20 Oktober 2005 - 13:04
Din Au-pair Mor!:
Tjena Els! Kul att läsa om att du skriver och hur du har det hoss oss. Men nu är det dags för nästa uppdatering. Ha det! Ellen -
20 Oktober 2005 - 18:22
Dianne:
Ha die Els,
Wat lees ik nu allemaal, ben je niet zo lekker? Hoop dat het allemaal meevalt en dat de weersverandering je een beetje van slag maakt?
Hier is alles ok, morgen alweer de laatste dag v an de herfstvakantie hier en we gaan een dagje naar de efteling! Vriendin van me had vrijkaartjes en we mogen mee!
AFgelpen dinsdag is Lieke nog een dagje in Maastricht ziekenhuis geweest om het buisje in haar neus te laten verwijderen, dat is allemaal goed gegaan en het meiske is erg blij dat ze nu een gewone neus weer heeft zonder buisje ;o))
Verder geloof ik weinig nieuws hier in het zuiden van het land.
Groetjes en ik kom gauw weer eens kijken hier!
doei! -
20 Oktober 2005 - 20:44
Malou:
heei els..! nog superbedankt voor je kaartje :D! beetje late reactie..:P maar vond m erg leuk :D nyaa hier gaat t goed met familie kneus (A) mn verband mag der nou met gemak wel een keer af en floor is geslaagd voor dr theorie <:o) Maar jy beterschap nog met je moeheid hoofdpijn enzo.. :) Kusje je nichtjee -
21 Oktober 2005 - 09:16
Desiree:
heej els, gaaf je verhalen te lezen in zweden. veel plezier en beterschap meis!
Kus Desiree -
21 Oktober 2005 - 15:19
Eelke Achtereekte:
Haay Els :)
h0e gaat het daar in Zweden? Ja we hadden van je moeder het adres van deze site gekregen ;) dus ik dacht moet ik er ook ff wat neezetten natuurluk he?! :P Maar is het leuk daar? Ik hoop dat je je vermaakt, maar ik denkut wel tog?
Verder weet ik eigenlijk niks meer om te schrijven, duss ik ga ma weer..!! ;) :P
Liefs, Eelke!
ps. en groetjes van de rest van de familie. -
22 Oktober 2005 - 10:27
Karin:
Hi Els, i.p.v. msn maar eens een berichtje op deze site. Volgens mij ben je op dit moment ook niet te bereiken (op bezoek bij vrienden van de familie geloof ik?). Hoe dan ook...het blijft leuk om deze site te volgen en neem aan dat je het dagboek 1 dezer dagen weer bijwerkt? Zou leuk zijn. Hopelijk voel je je weer wat beter nu de uitslag van het bloedonderzoek goed blijkt te zijn...En in de wetenschap dat we over 2(!!!!!!) weekjes naar je toe komen!!Heb ik echt zin in.Ik begrijp dat Ellen en ik wat spulletjes voor je mee moeten nemen.Zal ik Maud nog wel ff vragen.We hebben gister met zaalvoetbal met 5-4 verloren...4-2 voor gestaan en in de laatste seconde goal tegen...en ik keepte...echt K.. Ik hoorde van Lobke dat je ook gaat zaalvoetballen in Zweden?Gaaf zeg!Vanavond gaan we naar Dika!!Ben benieuwd..en morgenvroeg om half 11 trainen.Dirk en Marianne blijven hier slapen en Dicky en Dirk blijven thuis bieren.Nou dat wastie wel weer voor dit moment.Prettig weekend nog en ik bel van de week wel weer een keertje.Liefs en big kiss! -
22 Oktober 2005 - 14:25
Ellen B:
He Elsje,
je hebt t vast druk daar, waar blijft je dagboekie? Gelukkig uitslag van je bloed goed, dan komt het verder vast ook goed. Gezond eten, goed voor jezelf zorgen en veel slapen. Denk ook aan de schoonheidsslaapjes he.
Vanavond gaan er veel naar Dieka, mocht niet mee. Men is bang dat ik de bus mis, slaat nergens op toch???? Ha ha.We gaan wel een keer weer met ons tweeen vld jaar, ( via Lochem) ha ha.
Rustig aan doen en genieten he. Dikke kus Ellen
BTW, effe je mail checken! -
22 Oktober 2005 - 16:32
Neutjes:
Hoi. Els
Hier een berichtje uit Beekbergen en nog bedankt voor je kaart. Leuk om te lezen dat je het goed naar je zin hebt.Hopelijk is de uitslag van het bloed onderzoek goed.
Nog een paar weken en dan zijn wij opa en oma(klein Maxje). Met Beekbergen gaat het ook niet zo goed bijna net zo slecht als met Wilp.We komen je in januari wel opzoeken als je thuis bent.
Opa gaat volgende week met Huub en Dirk naar Feyenoord-Vitesse.
Verder heb ik niet veel nieuws meer. Groetjes tante Joke en de rest van de familie. -
23 Oktober 2005 - 12:00
Oililiy-Billie:
Heejj Elske!! Alles goed lees ik (je bloedonderzoekjes)! Als het goed is brengt de postbode ;) je weer een kaartje binnenkort, het was al weer een tijdje geleden, dus.... Wanneer ga je beginnen met de zaalvoetbal? Wij hebben gister gewonnen, met de handbal, 21-13. Tja, dat zijn nog eens uitslagen!! We spreken mekaar snel weer!! Kuzz Ivon