Hier is ie dan..... - Reisverslag uit Enskede, Zweden van Els Wagenaar - WaarBenJij.nu Hier is ie dan..... - Reisverslag uit Enskede, Zweden van Els Wagenaar - WaarBenJij.nu

Hier is ie dan.....

Blijf op de hoogte en volg Els

02 December 2005 | Zweden, Enskede

Hejsan mensen in NL
Hoe gaat het daar?! Hoofd weer boven "sneeuw" Sjonge jonge wat een paniek....De een heeft nog langer in de auto gezeten dan de ander...Ik kon d'r hier wel om lachen :lol: *sorry*
Nou dan ga ik maar weer even een stukje dagboek typen, mensen werden weer ongeduldig ;) Het zal dan natuurlijk ook leuk zijn als mensen een berichtje plaatsen he?! :D

12 nov: Vanochtend in het Zweeds gezongen voor tante Erna ;) Vandaag komt de familie weer thuis, dus ik heb het huisje weer even leefbaar gemaakt,niet dat het zooo'n zooi was hoor.Om 21.45 vertrok ik om naar SKAVSTA te gaan...De familie stond al klaar,want het vliegtuig had wind mee denk ik...Toen snel naar huis.Daar nog even wat gekletst...Ook kreeg ik nog een kado-tje; geurtje van Ralpf Lauren...Heerlijk vind ik die (Tack så mycket) ook hadden ze pepernoten meegenomen :D Om half 2 slapen
13 nov: Guus jarig; even mee gebeld…Leuk hoor :lol: ’s Middags hadden we verjaardag van Emil (zoontje van Rose & Johan) vrienden van de familie. Er waren vrij veel Nederlanders, was wel gezellig op zich
14 nov: Max is vandaag nog niet naar het KDV, dus blijf lekker een dagje thuis met hem. Het was erg gezellig (volgens mij had hij mij wel een beetje gemist, ik hem ook hoor)
’s Avonds heb ik boerenkool gemaakt, hadden Ellen en Jacob meegenomen uit NL. Was erg lekker, met echte UNOX worst!MmMmM
15 nov: Het begin van de 3e cursus Zweeds…We zijn met zn 7en… Een leuk clubje over dus!
16 nov: 3 MAAND IN ZWEDEN! Dus weer een Flugeltje verdiend! ‘s avonds hardgelopen
17 nov: Weer taalcursus. ‘s Avonds heerlijke pasta gemaakt (al zeg ik het zelf ;)
18 nov: Tis weer vrijdag, dus Max om 12.00u opgehaald ’s avonds hardgelopen
19 nov: We gaan naar Robbie Williams!! Syl & Dennis hebben kaartjes geregeld (waarvoor dank natuurlijk) 22 juni 2006 is het zover in de Amsterdam Arena. Samen met Syl & Dennis, Karin & Dicky, Elsbeth, Kien, M’lies. Mama en Maud hebben ook kaartjes samen met Urs en Marjon :lol: Gezellig….. :D ’s Middags ben ik nog even Stocholm ingeweest, daar heb ik even een tijdelijk fotoboek gekocht om al m’n foto’s in te bewaren
20 nov: om 11u werd ik wakker :D ’s Middags heb ik zowaar met Jacob de ramen gelapt, want die waren erg vies!
21 nov: en toen was het alweer maandag…. ’s Avonds belde Lobke nog…even bijgekletst :D
22 nov: Weer naar taalcursus geweest, op de terugweg er bij Globen uitgestapt om even rond te neuzen. Heb er een USB stick gekocht voor mn MP3-speler .’s avonds hardgelopen
23 nov: Urselien en Marlies belden….haha leuk he?! Ff bijgebept,maar wist natuurlijk al wel veel,omdat ik M’lies bijna elke dag wel even op MSN spreek… ’s Avonds lekkere taco’s gegeten MmMmM
24 nov: Taalcursus, alles gaat nog goed. Ik versta nu eigenlijk alles wel (als de mensen niet zo gek snel praten) maar terug praten is nog wel een beetje moeilijk en switch dan soms snel over naar het engels ;) ’s avonds hardgelopen
25 nov: Eindelijk is ie klaar: De badkamer, ook wel douchekamer genoemd omdat er geen bad in zit! Nu dus schoonmaken….. :S ’s avonds hardgelopen
26 nov: Om 12:25 afgesproken bij het voetbalveld van Enskede om mee te gaan naar een training. Het was indoor, maar op kunstgras. Om 15.45 was ik weer thuis en om 16.00u de metro gepakt naar Johanneslund voor de Thanksgiving Party van Jordana (uit de USA van taalcursus) Het was een uurtje reizen… Er waren zo’n 40 mensen denk ik, het was wel gezellig. Ze hadden het huis leuk ingericht. Heb met verschillende mensen gepraat en lekker gegeten. Jordana had alles zelf gemaakt en had ook maar 2uurtjes ofzo geslapen. Ahhh, maar het was heerlijk! Salade, kip (ipv kalkoen) aardappelpuree en het nagerecht waren allerlei zoete dingen. De foto’s volgens nog,krijg er een paar opgestuurd. Tegen 21.00u was ik thuis,want ik wou liever niet alleen terug reizen, omdat er de laatste tijd nog wel eens vreemde dingen gebeuren in de metro. Nu kon ik het eerste stuk met Stina & Freyr(IJsland) mee reizen en met Kristina (Duitsland) En nu was ok ook nog optijd om: Mooi weer de leeuw te kijken! :lol: echt leuk programma :D
27 nov: Schoonmaak zondag: De badkamer en de woonkamer helemaal stofvrij gemaakt :S Wel even mee bezig geweest,maar het resultaat mag er zijn! ;) ’s avonds hardgelopen
28 nov: SNEEUW!! Jaja alweer sneeuw! Zo’n 15cm denk ik en weet je wat het mooie is; Alles ging gewoon door, geen files, geen vertraging, geen stroomuitval :P haha sorry hoor!!:lol: Vandaag kreeg ik via de post een DVD met de foto’s van toen Ellen & Karin in Zweden waren. Met een muziekje eronder, gemixed door DJ Bjorn Beer :D (tack så mycket)
Ze zijn vandaag begonnen met de bergwarmte, een heel diep gat in de grond ofzo…Hoe het precies zit weet ik niet, maar d’r staat wel een aggregaat van ATLAS COPCO in de tuin en die moet natuurlijk even op de foto voor pap :D
29 nov: Taalcursus, na die tijd nog even de stad ingeweest en kwam terug met 2 kettingen (zie foto) Ook ben ik even langs NK gelopen dat is een MEGA GROOT warenhuis, ze hebben daar de etalages helemaal in kerstsfeer gemaakt! Heel erg mooi (foto’s volgen)
30 nov: Normale dag, breng en haal Max nog elke dag naar het KDV, hij vind het nog erg leuk. Speelt ook steeds meer met de andere kindjes. Praten doet hij nog niet echt…Alleen Woef Woef als we een hond zien ;)
‘s Avonds voor het eerst weer meegetraind met de dames van Enskede http://www.enskedeik.se/index.asp We moesten eerst een stukje rijden. Ze noemde het een Sportfabriek en nu snap ik waarom: Wow, super groot gebouw met heel veel hallen. Er worden verschillende sporten beoefend daar. Nou toen de training: Dat was zweten zeg….wow echt wel! Haha, maar wel weer lekker. En het ging ook wel redelijk goed, gelukkig helemaal geen last van mn enkels. Het enige nadeel is dan toch wel de taal. De meesten zijn de verlegen om Engels te praten volgens mij en met de uitleg van de trainer verstond ik ook niet alles. Maar verder was het toppie en heb het 2uur lang volgehouden. Toen ik thuis kwam even wat gegeten en gedronken en toen: ZzZzZ
1 dec: Taalcursus. Toen ik naar huis liep zag in de postbode al bij ons huis staan. Hij kreeg het niet allemaal in de brievenbus dus heb ik het maar even aangepakt :lol: Dat was nog eens leuk thuis komen; 3 pakjes :D Ik zal even uitleggen wat je allemaal op de tafel ziet liggen en van wie het komt:
De muts en het kleine dagboekje: Kreeg ik een tijdje geleden van Marloes en Joke! Het is een hele leuke, lekkere en warme muts! :D echt lief
De DVD kreeg ik dus maandag van Ellen & Bjorn. Staat trouwens ook nog een leuk filmpje op van Karin, kan er natuurlijk niet teveel over zeggen :P collega’s ook… ;) ;D
De bus met pepernoten heb ik van Lobke en Wiljo, heerlijk hoor. Toch nog een beetje Sinterklaas gevoel!
Pakketje tekeningen en kado’s heb ik van de familie Nikkels! :lol: Heel erg bedankt, ook voor de ingepakte kastanjes :D ik zal ze een mooi plaatsje geven in mn slaapkamer!
De chocoladeletter met gedicht heb ik van Marie-Louise (herkend aan het mooie handschrift!)
ALLEMAAL SUPER BEDANKT!!! Echt super lief…
‘s Avonds laat kwam het bezoek uit Engeland voor Ellen. Het waren de moeder en dochter waar Ellen au-pair is geweest.
2 dec: Ik mocht lekker uitslapen omdat Ellen vrij was en zij Max naar het KDV bracht! Heb tot 10.00u geslapen. Om 12.00u heb ik Max opgehaald, Ellen is met haar bezoek Stockholm in. Ik ging Max ophalen met de slee! Haha en op de terugweg ging ik sommige stukjes bij hem achterop zitten, haha lachen man! Op de slee zit een stuur dus dat was een makkie.Ging nog best hard ook. Toen Maxje in bed gelegd. Klein beetje opgeruimd en toen kreeg ik een smsje van Marc:Hij was met Maud aan het msn-en: Ze zit in het ziekenhuis en word om 15.00u geopereerd (NU dus) Maud had al een tijdje last van d’r klieren. En nu worden haar amandelen er dus uit gehaald! Ahhhhhhhh zielig he?!
Dus voor mn hartsvriendin: BETERSCHAP!!! Kusjes

Zo, dit was mn dagboek dan weer….Geniet ervan….

Liefs uit Zweden

Update: 5 december 2005 22.00u

Marcel, heel erg bedankt voor je pakket! Super tof :D -XxX

Ook de familie Luijkx/Moller super bedankt :lol:

UPDATE: 7 december 2005 16.15

Wow weer een pakket! Wat word ik toch verwend door Sinterklaas & Zwarte Piet :D Dit zat erin: 2 fotoboeken (kan ik toch vast beginnen met plakken, joepie) + plakkertjes! (heel handig), geurtje, drop & schuimpjes, Robbie W posters ;):lol: , contact (met weer een leuk verhaal van Dicky) & natuurlijk een gedicht van de beste man!
HEEL ERG SUPER BEDANKT mams,paps,Maud :D
De CD die bijop de tafel ligt heb ik van Marcel.De kaartjes van Syl & Dennis, en Opa en Oma W (kreeg ik ook vandaag)

• 01 December 2005 - 17:11

Dicky:

Lui kind! Wat dacht je van een stukje tekst! Sneeuw hebben we hier ook genoeg.XxX

• 02 December 2005 - 14:12

Miranda:

Hai Els...
    Leuk om te lezen allemaal hoor fijn dat je er tijd voor hebt gemaakt hihihi...
    Nou ik spreek je wel weer op msn dag dag kus Miranda

• 02 December 2005 - 16:42

Maud:

Hallo zus! Je bent hellaas niet op msn.. Zometeen word ik eindelijk geopereerd.. ik zou om 3 uur toch al gaan? Maar er komen steeds andere mensen tussen maar ik verwacht ze ieder moment.. Nou ik ben van de week wel vaker op msn hier in het ziekenhuis want verder is er niet veel te beleven.. Nou doeiiiii tot morgen ofzo:)!! Xxx Maud

• 03 December 2005 - 08:34

Maud:

Hallo Zuss.. was ik weer op msn en jij weeeer niet haha.. Maarjaa... De operatie is goed gegaan.. ik voel me al 1000 x beter! Eindelijk lekker drinken.. ik was uitgedroogd man.! De dokter komt er zo aan.. spannenddd... Nou ik w8 nog even of je op msn komt.. Mammii komt zo ook om 10 uur..! Nou toedellss:) Kussjeee

• 05 December 2005 - 09:33

Nielsje:

Hej elsje! Hoessie daar dan? Lekkere zweden op het spoor? Ben je eindelijk geen postbode meer.. haha, die sneeuw was echt fucky.. Ik woon nu in Amsterdam dus treinen enzo.. niet grappig! Hoop dat je veel plezier hebt daar! Veel party's en kater's, kussie en knuffel, Niels

• 05 December 2005 - 19:52

Sint En Piet:

We hebben ons best gedaan om een pakket te versturen,
    maar waarschijnlijk hadden de postpieten het door het slechte weer zwaar te verduren. Daardoor is het waarschijnlijk niet op 5 december aangekomen,
    dus over de inhoud moet je nog maar even blijven dromen.
    Let vanaf nu dus goed op de brievenbus,
    en het kon er niet meer bij in maar vanuit Wilp ook nog een dikke kus.

• 05 December 2005 - 21:18

Postpiet:

mmh vreemd hoor, dat laatste berichtje. Ben vandaag toch echt nog bij Els langs geweest met een Sinterklaascadeautje. En vanmiddag op tijd weer terug voor mijn aandeel in een tv programma over speculaas bij bakkerij Bril!!!;)

• 05 December 2005 - 21:26

Christian....:

ey elssie!!

kun je het nog een beetje volhouden daar? en gaat het met de gezondheid alweer wat beter? hier alles goed... nog een beetje kut door je weet wel maar daar komen we ook wel weer uit. volgens mij zie ik je snel of niet. januari ofzo... hoorde ik. maar nu ff wat anders hebben ze daar in zweden wel een beetje verstand van voetbal en geloven ze er nog in dat ajax weer goed gaat draaien.(naar zon wereldwedstrijd als gister) want hier krijg ik alleen maar commentaar!! maar ook in slechte tijden blijven we achter die geweldige club staan. toch? nou spreek je snel weer. kuzzz chris

• 07 December 2005 - 08:18

Kimberbillie:

he els

Hier weer eens een keer een reactie van mij. We lopen elkaar op msn de laatste tijd altijd mis. tja druk druk he.
    Maar ik lees je verhalen wel steeds hoor, en binnen kort zul je onze eerste fotos van de carnavalspakken wel zien. Dat wordt echt lachen...
    Nou verder geen nieuws hier, zit nu op mijn werk dus moet snel verder, anders wordt de baas boos, ha ha

liefs Kimberbillie

• 08 December 2005 - 14:23

INARIENAAA:

hoi Els
    ik zit op dit moment bij je zusje Maud op ziekenbezoek met Ewout.
    Hoe is het in het hoge noorden?? Ik weet pas een week dat je in Zweden zit anders had ik wel eerder een berichtje gedaan.
    Sinterklaasfeest op het werk was weer gezellig en jou zusje was een leuke piet maar helaas daarna werd ze ziek.Heb jij daar nog aan het feest gedaan of hebben ze daar de kerstman.Ik wens je nog veel plezier in zweden en tot een andere keer Groetjes Ina.

• 08 December 2005 - 18:36

Pleuni:

hee elsie
    hoestie?
    op school:nie leuk,al die jongens zijn op me..
    heel stom.Het zijn van die etterbakkken
    en hoe is het met max??
    en met die vader en die moeder?
    met mij gaat verder alles goed
    en met guus en cato ook.
    en met saara en pa en ma.
    maar ik ga, doegh

• 09 December 2005 - 08:42

Els:

@ Nielsje: Bedankt voor je reactie...Nope lekker geen postbode meer!Pff kerstkaarten komen er weer aan he :P
    Veel plezier in A'dam en spreek je op MSN. XXX
    @Sinterklaas & Zwarte Piet: BEDANKT!!! :D
    @Chris:Ik geloof d'r ook nog wel in,maar denk dit jaar geen titel meer! :S helaas....Maar die Zweden volgens "hun" sporters wel hoor:Zlaten,Marcus.DUs het komt allemaal wel goed ;) en idd tot in januari,kom vast nog wel een X aanwaaien...XXX
    @Kimberbilie:We hebben elkaar al gesproken dus....;) XXX
    @INARIENAAA:Heel erg leuk dat je zieke Maudje even hebt bezocht :D Hier gaat alles goed hoor en ja we hebben een klein beetjhe Sinterklaas gevierd,maar hier vieren ze kerst!
    Bedankt voor je reactie en tot laterrr
    @Pleuni:Wat ontzettend vervelend dat alle jongens gek op je zijn ;) Dat word loten dus :D Met Max, Ellen & Jacob gaat alles goed hoor! Tot in januari kusjes Els
    @Maud: Spreek je elke dag wel zo'n beetje dus....Maar veel plezier met DVD's kijken enzo...