Dromen durven doen - Reisverslag uit Enskede, Zweden van Els Wagenaar - WaarBenJij.nu Dromen durven doen - Reisverslag uit Enskede, Zweden van Els Wagenaar - WaarBenJij.nu

Dromen durven doen

Blijf op de hoogte en volg Els

11 November 2005 | Zweden, Enskede

Nou dan ga ik maar weer verder waar is gebleven was....
26 okt: 's Avonds kwamen Rose,Johan & Emil dus taco's eten. Het was erg gezellig...en lekker gegeten. Toen hun naar huis gingen ging ik nog even op MSN, m'n ouders hebben sinds vandaag weer een webcam.haha heb erg met ze gelachen :lol: idiote Maud,dronken Papa en Moeders met een spleet tussen de tanden :P Dusssss...
27 okt: Taalcursus
28 okt: Misschien hadden jullie het al gelezen, maar vnvd tijdens het eten vertelden Jacob en Ellen dat ze weer een kindje krijgen...en wel in mei.(snap je nu waarom ik je smste Martine ;))En dan ben ik er dus ook nog!!Echt super leuk vind ik het!! Wat later gebeurde er dus iets minder leuks.Max prikte per ongeluk Ellen met een vork in het oog.Jacob en ik hadden allebei al gedronken,dus mochten niet meer rijden.Ze zijn toen met een taxi naar het ziekenhuis gegaan.Het is iets beschadigd,maar niet met blijvend letsel zeg maar.Ze heeft wat druppeltjes enzo gekregen.
29 okt: 's Middags de familie naar het vliegveld gebracht. Yes, vakantie!!! :lol: ’s Avonds / ‘s Nachts nog een tijdje wakker gehouden door de Billies! Ze waren naar Pampus geweest en Nienke had nog wat geld over denk ik :P Heb wel gelachen om jullie hoor!
30 okt: Vakantie gevierd, hele dag niet veel bijzonders gedaan
31 okt: Wassen, wassen, wassen.... ’s Avonds met Jordana naar een jazz concert(je) in de New Life Church geweest. Was opzich wel grappig.Waren niet zo gek veel mensen.Ondertussen kon je schilderen en gewoon zachtjes kletsen…Foto’s volgen
1 nov: Vaderrr en Moederrr 21 jaar getrouwd. OM 17.00u ben ik naar de kapper geweest hier in het dorp. Ze kwam een beetje knullig over en ik dacht die knipt maar gewoon wat raak. Opzich valt het nog wel mee,maar de volgende keer ga ik gewoon naar Bosgoed hoor :P
2 nov: Wassen, wassen ,wassen...
3 nov: Wakker gemaakt door Adde, de man die bezig is met de badkamer,die hij eigenlijk al lang af had moeten hebben verdorie. Verder heb ik het huis maar ff beetje opgeruimd en m’n slaapkamer natuurlijk ook weer :P
4 nov: ’s Middags ff shoppen in Stockholm…Wat een geweldige stad is het toch! :D Vandaag een lekkere trainingsbroek en een mutsje gekocht. :D
5 nov: ’s Middags begonnen met de voorbereidingen voor de taco’s , want ’s avonds zou mn klas komen eten. 2 hadden er ’s middags al afgesmst. Om 19.00u had ik met ze afgesproken bij de Tunnelbana. Er kwamen er 3 niet opdagen,maar dat vond ik achteraf helemaal niet zo erg! Het was erg gezellig met de mensen die er wel waren! :D
6 nov: De dag van het bezoek :lol: Lang naar uitgekeken... Ik zou ze om half 6 ophalen vanaf het vliegveld,maar Karin belde ’s middags nog ff. Ze hadden vertraging :? Wel 1,5u lang!! Dus moest ik nog maar ff wachten. Gelukkig kon ik dat thuis op de bank doen met Life & Cooking op de t.v... Je zou maar in Dusseldorf zitten op van die harde stoeltjes :badgrin:
Dus...Uit eindelijk ben ik om 18.00u van huis weggegaan. En was ik precies optijd op het vliegveld. Kwam misschien ook wel omdat ik nog een stukje ben omgereden, ik miste een afslag. Het zweet brak me uit... Wist je trouwens dat als je verkeerd ben gereden of als je de weg zoekt, je dan de radio zachter zet!! Ja toch Ellen?? :P Nou daar kwamen ze dan aan met 2 koffers vol...En dat voor 5 dagen...Wel grappig om weer eens een bekende te zien (en dan bedoel ik in het echt en niet via een webcam)
Na een uurtje rijden kwamen we in Enskede...Gauw de dames naar binnen gebracht,want er moest nog gegeten worden. De pizzeria op de hoek was tot 21.00u open, dus rennen....Haha maar we hebben er lekker van gesmikkeld 8)
En toen was het tijd om de koffers uit te pakken. WOW wat een verassingen allemaal!!! Heeeeel veel leesvoer :D van Donald Duckies tot Ajax magazine (wel ingepakt, want Dicky durfde er niet mee te lopen) Dvd’s: Voetbal bloopers, De 100 van Dennis Bergkamp en een dvd met het laatste nieuws uit Wilp... Die was echt leuk :D Karin had zaterdags een rondje dorp gemaakt met de videocamera :lol: Echt super. Zo was ze op het voetbalveld, waar natuurlijk veel mensen waren. Daar samen een biertje gedronken met Dicky, Syl en M’lies!SKÅL!!Smaakte prima ;) Even bij Lobke langs en haar nieuwe schuurtje, toen naar mama Truus (die het echt zooooo leuk vond) en Maud natuurlijk!Papa was niet thuis. Toen nog even bij Maaike en Tim langs…ahhh liehief toen weer naar hun huisje waar Maud intussen ook was aangekomen om te Bieren met Dicky ;) En toen nog een stukje Studio Sport: Waterpolo in Twello van Marc. :D Echt super leuk…Dat had ik natuurlijk noooit verwacht
Van papa, mama en Maud kreeg ik nog een lekkere sjaal, (AJAX) handschoenen, een muts, foto’s, toiletspullen, mn bestelde CD’s & DVD’s, Maud’s MP3-speler, een HARTSVRIENDINNEN vakantie boek van Maud :lol: en nog wat dingen…Echt lekker verwend dus. Iedereen echt super bedankt voor alle kado’s enzo! Echt heeel toff :) :)
Gelijk ‘s avonds wat cd’s enzo geluisterd natuurlijk onder het genot van een wijntje/biertje. (Dennis K bedankt voor je cd's)
7 nov: We zijn vandaag een beetje in de buurt gebleven. Binnen gekeken in het KDV van Max even bij Enskede IP geweest en boodschapjes gedaan bij ICA. ’s Avonds heeft Karin lekker pasta gemaakt :D Wel een beetje te veel...
8 nov: ’s Ochtens taalcursus. Ellen en Karin hebben uitgeslapen... Na taalcursus snel naar huis om ze op te halen. We zijn vandaag in Slussen en Gamla Stan geweest. Ook zijn we met een lift naar boven gegaan,daar kon je een beetje uitkijken over Stockholm. En hebben we nog lekker aan het water gezeten, want het weer was opzich wel goed. Droog en af en toe het zonnetje. Op de terugweg zijn we er bij Globen City uitgestapt om nog even wat boodschapjes te doen.Heb voor het eerst in me leven een stukje Sushi gegeten en vond het opzich best te doen. ’s Avonds hebben we lekker taco’s gegeten! Met een heerlijk sausje he :P Na het eten een van de dvd-tjes gekeken die ik had gekregen.
9 nov: We zijn ’s ochtends begonnen met een 50min durende boottrip, die ik erg mooi vond. Daarna met de tunnelbana naar Karlaplan…of ik bedoel Ropsten, want we hadden een stop gemist.Haha, dus moesten we weer ff terug.
Tegen half 3 kwamen we aan bij Skansen; dat is een heel groot open lucht museum. De dieren vonden we wel het leukst om te zien. En we waren precies optijd voor de voedertijd... Het jammere was dat het tegen 16.00u al donker begint te worden.
Tegenover Skansen zet een leuk barretje waar we wat hebben gedronken. Daarna zijn we doorgelopen naar het Vasa museum. Ik was er al wel een keer geweest,maarja. Toch was het weer mooi om te zien! Het was alleen wel een beetje te donker om goeie foto’s te maken.
Na het Vasa museum was het tijd om de T maar weer eens op te zoeken… Maar we hadden ook nog niet gegeten. Jacob had mij van te voren al wat leuke plaatsen verteld.Waar je ook gewoon in je spijkerbroek naar binnen kan lopen. Dus zijn we weer naar Slussen gegaan,want daar maakt het niet uit hoe je gekleed bent :P We hebben heerlijk gegeten in een gezellig restaurantje. Jammer van die serveerster.... Tsss wat had zij een slecht humeur. Ondertussen smaakten de wijntjes en biertje super goed :D Om 00.00 was het tijd voor de laatste ronde. En nee, er was geen tijd om er nog 1-tje met de jas aan te drinken. Maar ik denk dat we ook wel genoeg hadden gehad ;) verdere details bespaar ik U.
10 nov: ” de veel lopen en weinig zien dag”....pfffff *SORRY* Ik zal het even uitleggen: Karin wou nog graag naar de televisie toren,omdat je vanaf daar een nog mooier uitzicht hebt over Stockholm. Dusshhh gingen we opzoek... Paar keer de weg gevraagd en toen zagen we hem... Echt heeel hoog. Maarjah, toen nog de weg erna toe :P Nog maar ff gevraagd om iemand. Hij zei: Je kan omlopen, dat is 2km. Of je kan door de bush bush en dat is 500m :D Dat laatste hebben we dus toen maar gedaan... Daar stonden we dan. Ellen helemaal kapot natuurlijk (ivm blessure) en wouden we dus naar boven! Zelfs Ellen :P MAAR DAT GING DUS NIET :evil: Ze hadden een of ander feest gehad vandaag. Stelletje %#@$§!! Dus konden we weer terug..., wel met de bus. Maar toch!!! Het was ondertussen alweer 17.00, tenmiste zo voelde het (haha, moest je bij zijn) We stopten in hartje Stockholm, waar we nog even rond hebben gekeken. Ellen en Jacob hadden me ook verteld over de ICE BAR, dat moest toch zo leuk zijn!! :D Nou wij dat ding zoeken, ondertussen paar keer met Jacob gebeld,omdat ik het toch niet zo goed kon vinden :S Toen zagen we hem. Dus wij naar dat mevrouwtje toe achter de bali om de kaartjes te halen…Tsjah sorry, we zitten vol tot 23.15 vnvd! Wel G#@£&!!! :evil: Dat is wel een beetje te laat.
Ellen had wel een biertje verdiend, dus gingen we naar een cafe-tje waar ze Grolsch tapten (je weet wel, die van de foto) Na een paar slokken begon die al te werken…Rooie wangetjes enzo :D Ik ben ondertussen nog even wat boodschapjes gaan doen,maar gelukkig hadden Karin en Ellen een goed gesprek met de (mede) eigenaar, YEAH RIGHT! Na dat biertje zijn we richting Enskede. ‘s Ochtends hebben Karin en ik trouwens nog ff gevoetbald bij de club. Ellen zat lekker op het bankje in het zonnetje. Ook hebben we daar nog wat foto’s gemaakt op de tribune met de Wilp sjaaltjes en de Enskede IP t-shirts :D Leuk zijn die :lol:
’s Avonds mocht ik op de “praat stoel “..Jippie!! Aangezien ik al zo’n prater ben…Was dat natuurlijk geweldig :P Maar het werd meer de ”luister bank” en daar hou ik meer van. Echt waar, heb weer veel dingen geleerd! :idea:
11 nov: Om half 9 werd er op m’n slaapkamerdeur geklopt. Ik had belooft om broodjes te halen... En wat je belooft...
Na die broodjes de koffers in de auto gezet (die nu natuurlijk een stuk lichter waren) en hem aangetrapt richting SKAVSTA. Daar nog even een kopje koffie gedronken, sigaretje gerookt, drolletje gelegd ;) Dit alles heb ik zelf natuurlijk niet gedaan, maar dat had U denk ik al wel begrepen! :lol:
En toen was het tijd om afscheid te nemen :cry: (nee hoor, zonder tranen)
Dames, nogmaals bedankt voor ALLES!!! Heb het echt super na m’n zin gehad. Ontzettend lief dat jullie zoveel leuke dingen mee hadden genomen! Echt super geweldig!! Toppie (Y)
Papa, mama & Maud ook super bedankt voor alle spulletjes :D en sponsoring
Marc, echt bedankt voor je boek, kan ik weer ff lekker kwijlen...Tot snel XXX

Nou dit lijkt me toch wel weer even genoeg voor deze keer!! Ik ga nu nog even wat foto’s toevoegen…

Liefs uit Zweden XXX

----------------------------------------------------------------------------------------
24 november 2005 21.45
Ik heb er net nog even wat foto's bij op gezet!!

• 11 November 2005 - 16:39

Maud:

Hooooooi zus! Leuk dat je je site weer eens geupdated hebtt... Ik ben blij dat je mijn geweldige hartsvriendinnenboekje mooi vind... whehee.. Maargoedd.. het huis van krikken is nu helemaal aan de grond..! elke ochtend werd ik om half 8 wakker van dat geboor en getimmer.. maar ik ga weer... ik moet strax dansen en dan naar de ''c.v. wagen'' :D Nou doeeeeeeeeeeeiiiiii

• 11 November 2005 - 17:29

Elsbeth:

leuke update!
    was dit je trainingsweek bier drinken voor het damesweekend?
    Liefs elsbeth

• 11 November 2005 - 21:54

Els:

Euhm ik denk dat ik nu wel klaar ben voor het aktie weekend... :lol:
    Dus tot in januari...
    -XXX-

• 11 November 2005 - 23:32

Karin:

Hey Els, daar was ik dan ook maar weer, nu vanuit Nederland. Leuke update en zo levend geschreven......alsof ik er zelf bij ben geweest.....hahaha. We hebben het echt tof gehad samen. Ik heb in ieder geval genoten en vind het prettig dat ik nu weet waar je het over hebt als je weer verhalen hebt over het kdv, de voetbal in Enskede en Stockholm enzo. Echt gaaf.De volgende keer kom ik in de zomertijd.Dan blijft het wat langer licht en kunnen we NOG meer zien en doen.....lekker vermoeiend hè.Leuke titel van je dagboek trouwens.Hoe kom je toch op het idee...We zijn vanavond nog ff met z'n vieren uit eten geweest bij de Griek.Was ook erg gezellig.Lekker napraten enzo, je kent het wel.Als Ellen en Karin op de praatstoel zitten.......haha.De week is voorbij gevlogen.Jammer dat het alweer voorbij is maar de herinneringen blijven lekker toch!!En de leuke foto's natuurlijk ook!Daar maak ik een mooi plakboek van.Kun je strax in januari dan mooi ff bekijken.Ik ga morgen gelijk guacamole kopen...maar zal waarschijnlijk niet zo lekker zijn als bij jou.Was toch leuk samen kokkerellen?Moeten we vaker doen!Tot later en rust maar lekker uit na zo'n vermoeiende week.Volgende week weer 7 uur uit bed hè...Hou doe, oh nee hej do (wij hebben geen a met een rondje erop) en nogmaals bedankt.Heel veel liefs!!!Karin

• 11 November 2005 - 23:52

Bjorn B:

ha die els had je fotos
    wel gehad maar heb natuurlijk een bericht terug gestuurd en wel naar
    .... floor dus ha ha
    wat een zokke he

dikke x van ons

• 15 November 2005 - 13:24

Els:

Loes: Nogmaals bedankt voor die gave muts, ik moet er nog ff een foto-tje van maken...

Het "normale" leven is weer begonnen. Vakantie zit er weer op :S
    De familie had het wel super leuk gehad in NL en Fuerta Fentura.En Maxje is lekker verkleurd.Hij was volgens mij wel blij om me te zien.heel schattig :lol:
    Nou ik ga d'r weer vandoor,ik ga Max nu ophalen...
    Tot laterrr -XXX-

• 17 November 2005 - 11:02

Top:

Heeejjjj Els,

Daar ben ik dan weer eens!! Ik zit thuis met veel pijn aan het bekkie! Moest maandag naar de kaakchirurg, hij was niet zo lief tegen mij (en ik heb nog wel zooo mijn best gedaan!! :() Kan ik wel mooi alle soaps kijken, nou ja... Ik val er bij in slaap, das ook een mooie hobby!! :) Verder weinig nieuws, had Ellen al gesproken en dus al wat verhaaltjes gehoord! erg leuk om te lezen, dat verhaal en om de foto's erbij te zien! Ik ga weer verder (met wat eigenlijk???? :))

Dikke kus Oilily-billie!

XXXXXXXXXXXX

• 18 November 2005 - 11:12

Kim D.:

hej els!! hoe gaattie daarzo?? Leuk verhaal heb je weer geschreve!! Zijn we weer helemaal bij! tot bij het actieweekend, biertjes drinke!! kusz kim d.

• 20 November 2005 - 08:40

Maud:

Hallo zus! Is er nog een beetje sneeuw blijven liggen? Maak dan ff een foto! Hier is het ijsssskoud! vann8 -5 hoorde ik .. Whehe paps komt net zn bed uit gewandeld.. Maar ik ga weer.. even eten en voetbaltas inpakken. Doeeeeeeeii:D xx

• 21 November 2005 - 17:43

Mathijs Winterman:

Els ik mis je zo erg, kom je gauw weer naar het kwetternest toe? nu kijken we nog wel eens naar je foto's dikke kus van Mathijs doei

• 21 November 2005 - 20:19

@ Mathijs: aahhhh wat lief van je/jullie :D
    Kusjes terug uit SVERIGE

• 22 November 2005 - 20:19

Marianne:

Hoi Els,
    heb weer even op je website gekeken. Mooi dat je zo bent verwend zowel met het bezoek van Karin en Ellen, als met veel leuke kadootjes die zij mee hadden gebracht! Nu op naar het Actieweekend! Weet je al een leuke act? Tot in januari!
    Marianne en Dirk

• 25 November 2005 - 11:30

Mams:

Hey Fiederels
    Vanuit een wit Nederland, jawel, er ligt een dik pas sneeuw, meld ik ff dat je er een achternichtje bij hebt, Merle vanmorgen om 8 uur geboren. *** Truus ***

• 26 November 2005 - 14:15

Hanny En Kai:

Ha die Els, een tijd niets van mij laten horen. Maar ik ben er nog wel hoor en Kai ook. Ik ben ook een paar dagen in Zweden geweest maar het was te kort om ook maar iets te organiseren. Kai is inmiddels 5 jaar bedankt voor je kaart hij vond het erg leuk en denkt nog vaak aan je. Groetjes Hanny en Kai

• 27 November 2005 - 11:19

Wies,arie+kids:

hoi els,
    nog bedankt voor jouw kaartje.. we hebben jouw foto's bekeken,en het kan haast niet anders dan dat jij het in zweden naar je zin hebt..op dit moment is deventer ook geheel wit van de sneeuw..wij wensen jou nog heel veel fun...
    groetjes uit deventer,
    wiesje,arie,cas,nadia

• 27 November 2005 - 17:59

Gerda:

Hoi Els
    ook weer eens jouw site bekeken, leuk hoor, vooral de foto's
    groetjes
    van Gerard en Mij
    doei

• 27 November 2005 - 20:04

Josien:

hoi elsie
    leuk verhaal had je weer uit je toetsenbordje gerammeld!! Alles nog steeds OK? Is de CD van 6-feet heel overgekomen??
    Tot op msn misschien??
    doegie, pien